Het verhaal van BluesShack begint in een gezellige buurtkroeg, op de hoek van een klein straatje, verscholen net buiten het centrum van Utrecht. In dit kleine café, gerund door vrijwilligers, komt elke derde donderdag van de maand een groep mensen samen om de blues in dans en muziek te vieren.

 

Op dit podium van 5m2 ontmoetten de leden van BluesShack elkaar in 2018 en begon de band langzaam zijn huidige vorm aan te nemen. Sindsdien hebben de bluesdansavonden geleid tot meer optredens, internationale aandacht en optredens op blues(dance)festivals, en tot het opnemen van enkele mooie albums.

 

De band kreeg voor het eerst bredere zichtbaarheid met hun in 2019 in Studio Moskou (NL) opgenomen album “Live in Moskou”. Het tweede album, ‘Hold On Tight’, werd opgenomen tijdens de lockdown-periode in 2020 en 2021. Het gelijknamige titelnummer van dit album stond 14 weken lang in de top 10 van een belangrijke Britse onafhankelijke blues-hitlijst. Het album kreeg ook aandacht in de VS, dat via Radio Muscle Shoals een flink aantal radiostations in het hele land bereikte.

 

Het derde BluesShack-album, opgenomen en gemixt in het vroege voorjaar, verschijnt medio augustus 2023. Dit nieuwe album “Ten To Five” bevat drie nieuwe originele nummers geschreven door de bandleden en het bevat enerverende samenwerkingen met Chad Strentz uit het Verenigd Koninkrijk en met Franck L. Goldwasser, alias Paris Slim, uit de Verenigde Staten en Frankrijk.

 

Een BluesShack-optreden brengt je regelrecht terug naar de oude Blues- en Jazzclubs. En op muziek van onder meer Etta James, Willy Dixon en T-Bone Walker. Laat je betoveren door de jazzy-soul sound van leadzangeres Loes Jongerling en geniet van het smaakvolle spel van de band (bluesharp, piano/Hammond, gitaar, bas en drums).

 

De band heeft als basis de muziek spontaan, puur en leuk te houden. Alle bandleden brengen een ander soort stijl en energie op het podium en dat staat garant voor een dynamisch avondje uit!

De band haalt je meteen op voor wat up tempo swing met ‘My Babe’ of ‘Juke’ lead door een gemene mondharmonica gespeeld door Simon Bullock. Ze brengen je terug naar beneden met enkele Delta Blues-klassiekers waar Ies Wiechers leidt met levendige solo’s op nummers als ‘Hoochie Coochie’. Het ritme is in de ervaren vaste handen van Marcel Poeze op drums, Christian Johanson houdt het koel en funky achter de toetsen en we kunnen altijd rekenen op een groovy bas van Mich Buschman.

 

Additionele muzikanten zijn Ton Beukelman (Hammond), Wout van Breugel (Drums) en Jeroen Bresser (Bas). Alle genoemde muzikanten doen mee op het nieuwste album ‘Hold On Tight’!

 

Oprichters Ies Wiechers en Simon Bullock zijn vastbesloten om de muziek spontaan, puur en leuk te houden en de band repeteert nooit van tevoren een show. Alle bandleden brengen een ander soort stijl en energie naar het podium en dat staat garant voor een dynamisch avondje uit!